הצוות

Jenny Pedi

ג'ני, בת 26 מתל אביב
סגנון פיין ליין/ בוטני פרחים/ גרפי

לוקחת השראה ממה שאני מרגישה ורואה בסביבה שלי – טיולים בטבע, אומנות על כל גווניה, אפילו אומנות רחוב. מוזיקה וחוויות אישיות גם הן מהוות עבורי מקור מדהים להשראה. 

מקעקעת קצת מעל לשנה 

אוהבת לצייר ועוסקת באומנות מגיל צעיר,עד שהתחלתי לקעקע הייתי מציירת בעיקר בצבעי מים ועפרונות. 

Avi ben shitrit

שם: אבי בן שטרית
ז'אנר: ריאליזם, מיקרו ריאליזם וגיאומטריה מקודשת

ותק: 8 שנים 

כילד תמיד הייתי מתעסק באומנות; שר, מנגן על גיטרה ואפילו היה לי חלום להיות שחקן לכן למדתי שנה משחק בבית צבי עד שהתגייסתי.

במסגרת הצבא הרגשתי ללא שום יכולת הבעה עצמית וכך גיליתי מחדש את עולם הציור. נשאבתי אליו כל כך חזק עד שזנחתי הצידה את כל הדברים האחרים מסביב. 

התחלתי לצייר בכמויות "מסחריות" והכרתי את מי שיהיה לעתיד המורה שלי לקיעקוע.
מהר מאוד התחלתי להתנחל אצלו בסטודיו עד שהסכים ללמד אותי… והשאר היסטוריה.

אחד הדברים שהכי מעניינים אותי בעולם האמנות הוא ההיסטוריה העשירה שקיימת בו. 

האנושות ידעה אמנים גאונים שסללו ושינו את הדרך שבה בני אדם רואים, חושבים ומבינים את העולם עד היום: ציירים, פסלים, מוזיקאים וממציאים…  

כמקעקע אני אוהב להנציח אמנים קלאסיים, לשלב את היצירות שלהם בתוך הקעקועים שלי ובתוך התהליך למצוא גם את המשמעות האישית עבור כל לקוח. 

למשל, אם לקוח מבקש קעקוע המסמל יופי, אשב להכיר אותו ואנסה להתאים לו יצירה היסטורית המסמלת יופי (כמו הולדת וונוס של בוטיצ'לי, המונה ליסה של דה וינצ'י או נערה עם עגיל פנינה של וורמיר).
זה מה שמרגש אותי בתוך העשייה שלי כמקעקע: ליצור בחוכמה ובאסתטיקה חסרת פשרות הרמוניה של ישן עם חדש – לקחת יצירת אומנות "ישנה" ולתת לה פרשנות בתוך האומנות הסופר מודרנית של קעקועים! 

Daria Sadogurska

Although I have never visited a serious art school, I draw as much as I can remember myself.

All bookshelves in our home were filled with drawings & sketches (along with all other kinds of hand-made staff and crafts)

I started tattooing in 2015. 

I always wanted to do something special for people within the skills and knowledge I have, something important and personal, that will make them feel unique.

It took me a few years to understand my path, but once I started- I never had a doubt about it. Tattooing is my way to help people keep precious moments most intimately- on their bodies. For me it's more than just pictures made with inks- it's stories and memories written on your skin that will be saved for years.

May Mizrahi

אני מאי, מקעקעת שנתיים וחצי ואומנות עבורי היא תרפיה לנפש.

בעבר התאשפזתי בעקבות מחלת האנורקסיה והקעקועים עזרו לי להתחבר לגוף שלי, לקרב אותי לעצמי, להשאיר לי תזכורת לדברים החשובים ומעל לכל – להחזיר לעצמי את האפשרות לבחור ולהחליט עבור עצמי. את הבוקר אני פותחת בשעות הבוקר המוקדמות בריצה בחוף הים ולאחר מכן מציירת ובסוף מגיעה לסטודיו. בזמן הפנוי מבלה עם זוגתי, חברים וכמובן עם ג'סי – הכלבה שלי.

מגיע מעולם האנימציה – מתעסק מגיל 13 באנימציה
קלאסית

(ציור פריים ביי פריים – כל תנועה של הדמות). התחלתי לראות סרטונים קלאסים של אנימציות (בעיקר אנימה) והרגשתי צורך לחקות את זה. אהבתי את הרעיון של לקחת ציור ולהכניס בו חיים- הוא זז, מתנהג, יש לו אופי….

תמיד אהבתי קעקועים גם בתור ילד, ראיתי את זה בתור סוג האומנות הכי נעלה שיש. רציתי להיות מקעקע אבל הייתי בטוח שאף פעם לא אהיה. הייתי חסר ביטחון.

אחרי שהתעסקתי הרבה באנימציה השתפרתי מאוד בציור, והביטחון התחזק. מעבר לזה פתאום עולם הקעקועים השתדרג והתפתח וקעקועים התחילו להראות שונים – לא הכל היה אולדסקול קלאסי, מה שנתן לי הרבה מאוד השראה. ראיתי שאפשר להביא את עצמי.

הסגנון של הקעקועים שלי היה מאוד מושפע מאנימציה וציור. הסגנון שלי מאוד מושפע מסקאטץ של פעם. אני אוהב שאפשר לראות בתוך הציור את "האבולוציה", את התהליך של איך אותו ציור הפך להיות מה שהוא, חוסר שלמות שהיא מושלמת בעיניי. אני חושב אותו דבר גם על אנשים- אנחנו מושלמים בגלל שאנחנו לא מושלמים. זאת הסיבה שעד היום אני מקעקע בסגנון סקאטצ'י – אני אוהב שאפשר לראות את התהליך, את הדרך… זה בעצם משהו שהוא מוגמר אבל כאילו לא. 

במהלך השירות הצבאי שלי נפצעתי בתאונת צניחה. בעקבות אותה תאונה התאשפזתי בבית לוינשטיין שנתיים והייתי מרותק לכיסא גלגלים. התאונה גרמה לי לחשוב על כמה שבריריים החיים וכמה חשוב לנצל כל רגע ולעשות רק את מה שבאמת עושה לי טוב ונכון.

הקול הזה ליווה אותי במהלך השיקום, לאחריו, ועד היום. זה מה שגרם לי ללכת ללמוד ברצינות אנימציה.

לאחר הלימודים התחלתי לעבוד בדיילי ג'וב בתור אנימטור ומעצב גראפי: הייתי מעצב דמויות למשחקים, עיצוב סצנות לפרסומות וקליפים למוזיקה. 

היה לי ממש חשוב להתפתח מקצועית. באיזשהו שלב הרגשתי שאני יותר בטוח בעצמי מבחינה אומנותית, ומהכיוון השני הרגשתי שהאומנות שלי הופכת להיות רפטטיבית ורובוטית – כל הזמן ביקשו ממני את אותו הדבר, לא היה מקום לחידוש… אותו הקול מפעם "מצא אותי" שוב והתחלתי לשאול את עצמי: האם אני באמת עושה את מה שאני אוהב? 

כשהרעיון של ללמוד לקעקע עלה, פתאום נדלק בי ניצוץ מחדש. קניתי את כל הציוד, התחלתי להתאמן לבד בבית. ראיתי שאני נהנה מזה מאוד, ואז החלטתי לקחת את זה צעד קדימה ונרשמתי לקורס הכשרת מקעקעים ב"דיו". הצטיינתי בקורס, ואיך שסיימתי אותו "חטפו" אותי לעבוד בסטודיו 🙂

מה נותן לי השראה? – אומנות קלאסית. דה וינצ'י – מעריך, מעריץ. גם בגלל סגנון הציור שלו וגם בגלל סיפור החיים שלו.

מעבר לזה – סרטים, מוזיקה, ספרים. בעיקר ספרי מתח, קומיקסים והעצמה אישית.

Elad Gofo

אלעד לוי (GOFO)
סגנון : קליגרפיה, כיתוב ביד חופשית

ופיין ליין.
מאז שאני זוכר את עצמי אני כותב. עוד מהגן. תמיד היה לי ממש חשוב לעשות ברכות יפות, שכל מילה תהיה הכי יפה שאפשר. התחלתי לכתוב בעיפרון. לא היתה לי הבנה בדיוק מה אני עושה או איזשהו ידע, פשוט זוכר את עצמי יושב ומנסה לכתוב… זה לא היה חשוב מה הייתי כותב, זה היה יותר חשוב איך אני כותב, נמשכתי לאסתטיקה שבאותיות.

גם אם הייתי מצייר, הייתי תמיד משלב איזשהו כיתוב ליד. 

תמיד נמשכתי לאותיות ומילים. 

כשהגעתי לבית ספר היה לי כתב ממש יפה, היה לי חשוב שהמחברות שלי יהיו מסודרות והכתיבה תהיה מסודרת ויפה.

 לא ייחסתי חשיבות למשיכה שלי לכתיבה עד שהתבגרתי והבנתי שיש תחום שלם כזה שנקרא קליגרפיה. 

פחות או יותר בגיל 17 התאהבתי בקעקועים. זאת היתה הפעם הראשונה שנכנסתי לסטודיו לקעקועים. הקעקוע הראשון שלי היה קעקוע גדול על הרגל. זה היה פשוט כייף, זה היה משהו אחר. זה היה להתנתק מהכל- חוויה מלחיצה, מרגשת, כואבת, חוויה ראשונית של כאב ואומנות, נסחפתי לתוך החוויה הזאת כמו סוג של טראנס ונהניתי מכל רגע. 

לאורך כל הילדות וגם בצבא אהבתי יצירה – לצייר, לכתוב, לבנות טקסטורות שונות, הייתי מרכיב פזאלים, מודלים, רהיטים, לגו… הייתי תמיד משתדל לא להשתמש בהוראות אלא תמיד להבין לבד איך לעשות את זה. 

אחרי הצבא עבדתי בכל מיני עבודות. לא מצאתי את עצמי והשתעממתי. הבנתי שכשאני משתעמם אני מצייר המון. פתאום חשבתי למה לא להפוך את זה לעבודה שלי- את היצירה.

נרשמתי לתואר בתקשורת חזותית בגיל 26, ושם נחשפתי תוך כדי הלימודים לפונטים, טיפוגרפיה ואותיות ולמדתי את השימוש בהם בתוך קומפוזיציה.

באותה תקופה הייתי בונה אפליקציות ואתרים. זה שעמם אותי כי זה הכניס לי את המוח לתוך מסגרת. אני בנאדם שאוהב לצאת מהמסגרת. 

לפני 6 שנים התחלתי לחשוב ברצינות ללמוד לקעקע. היה מאוד קשה להתקבל אז לסטודיואים לסטאז'. 

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למקעקע הקבוע שלי, שלא היה מוכן לקבל תלמידים. הגעתי אליו, ישבנו לקפה ואז הוא הסכים לקחת אותי שאהיה התלמיד שלו. התחלתי איתו מסע של שנה וחצי, שם הוא לימד אותי את רזי המקצוע. 

אני זוכר שקניתי עט מיוחד לקליגרפיה ומאז שהיה לי אותו- לא הפסקתי להתאמן. 

היה לי ממש קשה להכנס לסטודיו, לא הצלחתי להתברג בתוך התעשייה, ולכן המשכתי ביצירה שלי במדיומים אחרים.

לפני 3 שנים נפתחה אצלי פוסט טראומה ישנה שמקורה בהרבה אירועים אישיים שונים שעברתי במהלך החיים. לאורך שנתיים שלמות של התמודדות, מקור השקט היחידי שהיה לי היה כשיצרתי וכתבתי.

לפני שנה וחצי גיליתי את אומנות הרחוב והקליגרפיה בתוך האומנות הזאת. עבדתי בבית דפוס, ככה הכרתי הרבה אמנים. אחד האמנים שאל אותי אם אני רוצה להצטרף אליו לעבודה ולצייר על קיר בתל אביב. הצטרפתי והתאהבתי.

משם התגלגלתי לבד, הייתי הולך לבד לחפש קירות שאפשר לצייר עליהם.

לצד האומנות רחוב שהפכה להיות יותר ויותר מרכזית בחיי, המשכתי לחפש סטודיו להתברג בו. יצרתי קשר עם "דיו", נפגשנו לקפה, והשאר היסטוריה 🙂

את ההשראה אני מקבל מהסביבה שאני נמצא בה, טקסטים וכתיבה בעברית, ערבית ואנגלית מהתקופה הגותית. 

לעיתים פשוט נותן לרגש לקחת את המושכות וליהנות מהזרימה של הקו

התחלתי לקעקע לפני 6 שנים אך מתפרנס מכך כמקצוע עיקרי רק בשנה וחצי אחרונות.

אני אוהב ליצור דברים עם משמעות, משהו מיוחד ובעל השפעה. לדעתי למילים יש הכי הרבה השפעה על אנשים, זה הדבר הכי חזק שיש. לכן אני נמשך אליהן כל כך. 

פרוייקט אחד משמעותי שזכור לי הוא שבאתי לצייר קיר בסטודיו של מקעקע קולגה. זה היה כמה ימים אחרי שהכלב שלי נפטר. הייתי שבור, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי ורציתי להוציא את כל העצב הזה החוצה. בחרתי לעשות שם כיתובי קליגרפיה שיוצאים מתוך סדק בקיר.

אני הייתי שבור, לכן שברתי גם את הקיר. בתוך היצירה אני בשקט, אני בפוקוס. 

מה שאני אוהב באומנות עם קירות זה שאין מגבלה לתנועה, לקו…
בקעקועים אני חייב לחשוב על מגבלות הגוף אבל כשאני מקבל קיר חלק אני יכול "להתפרע".

בקעקועים אני תמיד מנסה להביא את חוסר הגבולות לידי ביטוי, תוך כדי שאני נשאר נאמן לגבולות וקווי הגוף. 

מה אני הכי אוהב בחיים? קעקועים, כתיבה, בשר, לאהוב את החברים הסביבה ואת לירז, בת זוגתי שתחיה. 

אהבה באומנות: בעיקר עבודות אבסרקטיות וraw שמכילות הרבה רגש בתוכן ויצירות אומנות שהזרימה והצבעוניות שלהם תופסות לי את העין

כתיבה כאילו לקלגרף*

אור בן 34 מתל אביב. מקעקע כבר שנה וחצי.  

אני מצייר מאז שאני זוכר את עצמי.

הייתי מצייר מלא מפלצות. הייתי מנגן על גיטרה חשמלית. 

למדתי בתיכון אומנויות, התקבלתי למגמת מוזיקה אבל לא היה לי כוח לחזרות, אז החלטתי להשקיע בציור. למדתי אומנות בתיכון. בתערוכת גמר עשיתי פות ענקי שצריך לעבור דרכו כדי להכנס לתערוכה – הרעיון היה להכנס בחזרה לתוך הרחם וככה נכנסים לתוך העולם הפנימי שלי.

לצבא התגייסתי כחלק מגרעין אומנויות. עשיתי סטיקרים וציירתי קומיקסים לעצמי. הסקטצ'בוק שלי היה מפלט מהקושי של המסגרת הצבאית. 

כשהשתחררתי התחלתי ללמוד תקשורת חזותית בבצלאל. שנאתי את המקום וקראתי לפרוייקט גמר שלי "70 +" כי תכלס רק רציתי לעבור…

טסתי להודו, שם לגמרי "נפתחה לי הצ'אקרה" וציירתי בכמויות – בלי ביקורת, בלי טוב/רע, החזרתי לעצמי פשוט את ההנאה מציור. 

כשחזרתי מהודו לארץ הייתי בן 27. קיבלתי כאפה, נכנסתי לדיכאון…"התעוררתי" בגיל 30.

התחלתי לטפל בעצמי, החלטתי לצאת מהמירוץ של לנסות להשיג דברים לפי רשימת צ'ק ליסט (ראה ערך: השנים שלי בבצלאל), אבל עדיין רציתי להשאר במעגל האומנות ולכן התחלתי לעבוד בבית מלאכה לצילום לאומנות גבוהה. במסגרת העבודה שם עברו אצלי בידיים יצירות אומנות של אמנים היסטוריים – קית' הרינג, קאוז, נובויושי אראקי ועוד רבים…

אחרי 3.5 שנים הבנתי שאני ליטרלי נמצא בשולי המסגרת של האומנות. נמאס לי לראות אומנות של אחרים. נמאס לי למסגר אחרים, רציתי לחזור וליצור בעצמי.

כשחשבתי על האופציה של להיות מקעקע – אתה יכול ליצור את האומנות שלך, אתה משמח אחרים ויוצר עם הלקוחות שלך ביחד ואתה מקבל כסף על לעשות משהו שאתה אוהב.

החלטתי ללמוד באופן מקצועי ולכן פניתי לקורס הכשרת מקעקעים ב"דיו". כמה חודשים אחרי שהקורס הסתיים מצאתי את עצמי בחזרה בסטודיו- הפעם בתור מקעקע מהשורה 🙂 

 

עושה גראפי, מושפע מאיורים של שנות השלושים יפני/ טראדישנאל, אולד סקול וכל מה שמוזר ויפה בתכלס 

חשוב לי שהקעקועים שלי יעשו משהו ללקוחות- יצחיקו אותם, יגרמו להם להרגיש קשוחים יותר, מושכים יותר או כל דבר שיעלה בהם חיוך ויעלה להם את הביטחון העצמי.

Talia Balistra

בת 24, מקעקעת ארבעה חודשים. מציירת מאז ומתמיד.

מאז שהייתי קטנה החלום שלי היה להיות מעצבת אופנה.

הייתי מציירת בעיקר בגדים, וכמובן את המודליסטיות שמדגמנות את הבגדים. הייתי מוסיפה להם רקעים, אקססוריז…

הייתי תופרת לבובות שלי בגדים בגיל צעיר. 

בתיכון הייתי מציירת המון בשיעורים. למדתי בכיתה עם שרה קורי. אני ועוד חברה היינו תמיד מציירות. 

בגיל 16 עברתי ניתוח להוצאת תוספתן שקצת הסתבך וזה גרם להתפרצות פיברומיאלגיה, דאבת השרירים, זה מצב שבו כל הגוף ממש כואב. זה גורם לעייפות כרונית, כאבים תמידיים, בעיקר בגב אבל גם בידיים, רגליים, ראש… זו מחלה כרונית שאפשר גם לחיות איתה כל החיים.

בגלל המצב הרפואי שלי לא התגייסתי לצבא ולכן בגיל 18 עשיתי קורס סטיילינג. הקורס הזה נתן לי כלים, פתח לי קשרים בתעשייה… תוך כדי הקורס יצא לי לעשות צילומים לדוגמנית שהתחברנו ממש, מה שפתח עוד קשרים לאנשי מקצוע…

עשיתי הפקות שונות לטלוויזיה, עבדתי עם כמה מותגים מובילים של ביגוד והנעלה. 

באחד בימי הצילום התחילו לי בחילות. הרגשתי נורא. זה נשאר איתי שנה וחצי. סטיילינג נהיה ממש קשה כי חלק מהעבודה זה הרבה סחיבות ועבודה בחום.

הקורונה היתה עבורי נקודת מפנה שבה התחלתי "לחשב מסלול מחדש"…

תוך כדי העבודה בסטיילינג, הכרתי מקעקע שהסכים ללמד אותי את המקצוע.  

לימד אותי אצלו בסטודיו במתחם נוגה. ישבתי לידו במשך כמה חודשים עד שהרגשתי מוכנה, ואז התחלתי לקעקע אצלו. 

אני אוהבת צבע, אני אוהבת חיים, אני רוצה ליצור דברים שעושים שמח לאנשים, גם אם הם לא שמחים בהכרח. הייתי רוצה ליצור דברים שאפשר לראות מרחוק ויתפסו את העין. בגלל זה אני עובדת עם צבעים בוהקים. ואני ממש אוהבת את כולם. 

אני בנאדם שלוקח הכל בחיוב, באופטימיות. אני מאמינה שגם על הדברים הקשים והעצובים בחיים אפשר להסתכל מתוך משקפיים ורודות. אני מאמינה ששמחה היא השראה, מאמינה ש-you need to fake it until you make it. "לחייך בכוח". 

המחלה שלי מאוד קשורה למערכת העצבים, למוח ובסופו של דבר היא מאוד נפשית – הטריגרים שלה הם דיכאון, חרדות, לחץ… זה מעין גלגל כזה. המצבים האלה מזינים את המחלה והמחלה מזינה בחזרה את המצבים הנפשיים האלה.

כשהבנתי שפיברו זה מצב שישאר לכל החיים, החלטתי שאני הולכת לעשות מה שאני אוהבת. זה היה או זה או לוותר. לא ראיתי את עצמי גם חיה עם כאבים וגם עושה דברים שאני לא אוהבת. גם לסבול וגם לא להנות מעבודה שאני קמה אליה בבוקר? אז מה הטעם לחיים?

אני אוהבת להוסיף דמעות לדברים שנראים שמחים או סמיילי עצוב… זה אלמנטים קטנים, שמסביבם הכל תמיד נראה צבעוני ושמח. זה מאוד אני. אף פעם לא יראו עליי שאני חולה, לא ישמעו אותי מתלוננת או סובלת… אני לא רוצה לשדר סבל. אני בנאדם חייכן שתמיד לובש צבעוני, אבל אם חופרים עמוק עמוק- יש בי גם קצת עצב. 

מה נותן לך השראה? – הכל. אני מאוד מושפעת משנות ה90 וה2000 המוקדמות. אני אוהבת אופנת רחוב ואת המותגים הישנים, הקרטונז של פעם, אמנים מקוריאה… 

נולדתי ב97 אבל הייתי צריכה להיוולד ב-87 כדי להנות מהניינטיז 🙂 

אני אוהבת את המקעקעים מקוריאה כי אני מרגישה שיש פה משהו חדש, שאין בארץ, ואני הייתי רוצה להביא את האומנות הזאת לכאן. 

שואבת המון השראה מאמנים כמו אנדי וורהול, קית' הארינג, מאטיס, ואן גוך (האהוב עליי הוא "דוור"), פרידה קאלו. מספרים שגם לפרידה קאלו היה כנראה פיברו… היא היתה שוכבת במיטה מכאבים ומציירת. 

David Ladijensky

בת 24, מקעקעת ארבעה חודשים. מציירת מאז ומתמיד.

Shahar Granot

אור בן 34 מתל אביב. מקעקע כבר שנה וחצי.